Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorDivišová Lucie, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorStaníková, Jana
dc.contributor.refereeHorová Helena, PhDr. Ph.D.
dc.date.accepted2022-5-31
dc.date.accessioned2022-06-20T10:19:35Z-
dc.date.available2021-5-17
dc.date.available2022-06-20T10:19:35Z-
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-4-30
dc.identifier88360
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/48118-
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce je představit nové poznatky ve francouzské gastronomii, a to komparací dostupných zdrojů o aktuálních trendech ve francouzské kuchyni a poznatků získaných z vlastních výzkumů. V teoretické části se tato práce dále zabývá charakteristikou francouzské kuchyně, jejími dějinami a zejména popisem kulinářského regionu Provence. Praktickou část tvoří analýza jídelních lístků. Součástí jsou i glosáře pro české čtenáře. Přílohy tematicky vhodně doplňují celou bakalářskou práci. Obsahují osobité fotografie z Francouzského trhu na Kampě, jakož i rozhovor s majitelem francouzského Bistra a Table!, panem Jeanem-Charlesem Bergerem.cs
dc.format48 s. (86 400 znaků)
dc.language.isofr
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectfrancouzská gastronomiecs
dc.subjectrestauracecs
dc.subjectguide michelincs
dc.subjectinovacecs
dc.subjectmoderní kuchyněcs
dc.subjectbistronomiecs
dc.subjectvegetariánstvícs
dc.subjectveganstvícs
dc.subjectnouvelle cuisinecs
dc.subjectprovencecs
dc.titleLe nouveau souffle en cuisine francaisecs
dc.title.alternativeThe breath of fresh air in French cuisineen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická
dc.thesis.degree-programCizí jazyky pro komerční praxi
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe aim of this bachelor thesis is to present new discoveries in French gastronomy by comparing the available sources on current trends in French cuisine and the knowledge gained from own research. In the theoretical part, this thesis also deals with the characteristics of French cuisine, its history and especially the description of the culinary region of Provence. The practical part consists of an analysis of menus. Glossaries for Czech readers are also included. The annexes thematically complete the whole bachelor thesis. They include personal photographs from the French market in Kampa, as well as an interview with the owner of the French Bistro a Table!, Mr. Jean-Charles Berger.en
dc.subject.translatedfrench gastronomyen
dc.subject.translatedrestaurantsen
dc.subject.translatedmichelin guideen
dc.subject.translatedinnovationen
dc.subject.translatedmodern cuisineen
dc.subject.translatedbistronomyen
dc.subject.translatedvegetarianismen
dc.subject.translatedveganismen
dc.subject.translatednouvelle cuisineen
dc.subject.translatedprovenceen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Jana_Stanikova.pdfPlný text práce1,84 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stanikova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce729,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stanikova - oponent.pdfPosudek oponenta práce395,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stanikova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce280,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48118

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.