Název: Postih společného jmění manželů
Další názvy: Recourse of the joint property of the spouses
Autoři: Jungová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Psutka Jindřich, Doc. JUDr. Ph.D.
Oponent: Hradec Milan, Mgr. Dr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48394
Klíčová slova: společné jmění manželů;výkon rozhodnutí;exekuční řízení;insolvenční řízení
Klíčová slova v dalším jazyce: the joint property of the spouses;enforcement of the judgement;execution proceedings;insolvency proceedings
Abstrakt: Diplomová práce, Postih společného jmění manželů, pojednává o způsobech postihu majetku náležejícího do společného jmění manželů, ale také výlučného majetku povinného a nedlužného manžela. Cílem této práce je seznámení s problematikou postihu společného jmění manželů. Úvodní dvě kapitoly jsou věnovány obecně společnému jmění manželů a způsoby jeho modifikace. Třetí kapitola pojednává již o konkrétních způsobech postihu majetku ve společném jmění se zaměřením na výkon rozhodnutí, exekuční řízení a insolvenční řízení. Tato práce je zakončena čtvrtou kapitolou, kterou tvoří rozbor případů dvou manželských párů, které poukazují na nejednoznačnost právní úpravy a s tím spojenou i právní nejistotu.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis Recourse of the joint property of the spouses deals with the methods of recoursing the property, which belongs to the joint property of the spouses, but also to the exclusive property of the obligor and indebted spouse. The aim of this work is to get acquainted with the issue of recourse of the joint property of spouses. The introductory two chapters are devoted to the joint property of the spouses and the ways of its modification. The third chapter deals with specific ways to recourse the property in the joint property, focusing on the enforcement of judgement, execution proceedings and insolvency proceedings. This work ends with the fourth chapter, which consists of an analysis of cases of two married couples, which point to the ambiguity of the legislation and the associated legal uncertainty.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace- Katerina Jungova .pdfPlný text práce6,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Jungova.pdfPosudek oponenta práce412,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Jungova.pdfPosudek vedoucího práce611,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Jungova.pdfPrůběh obhajoby práce256,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48394

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.