Název: Řízení o pozůstalosti se zaměřením na likvidaci pozůstalosti
Další názvy: Inheritance procedure with focus on process of liquidating estate assets
Autoři: Kolací, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Wipplingerová Miloslava, JUDr. Ph.D.,LL.A.
Oponent: Zahradníková Radka, Doc. JUDr. Ing. Ph.D., LL.M.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48402
Klíčová slova: řízení o pozůstalosti;likvidace pozůstalosti;notář;pozůstalost;dědické právo;zůstavitel;dědic;řízení
Klíčová slova v dalším jazyce: inheritance proceedings;liquidation of the inheritance;notary;inheritance;hereditary law;testator;heir;procedure
Abstrakt: Tato diplomová práce se věnuje tématu řízení o pozůstalosti se zaměřením na likvidaci pozůstalosti. Hlavním cílem diplomové práce je podat ucelený pohled na výklad řízení o pozůstalosti a podrobně popsat proces likvidace pozůstalosti. Práce je členěna do čtyř hlavních kapitol a dále obsahuje úvod, závěr a cizojazyčné resumé. První kapitola se věnuje popisu hmotněprávních institutů dědického práva. Následuje kapitola, která popisuje řízení o pozůstalosti a jeho jednotlivé fáze. Třetí kapitola pojednává o postupu likvidace pozůstalosti, především o tom, kdy k likvidaci dochází a za jakých podmínek. Poslední kapitola je věnována stručné komparaci řízení o pozůstalosti s právní úpravou Francouzské republiky, jejíž cílem je poukázat na rozdíly a shody v cizí právní úpravě.
Abstrakt v dalším jazyce: This master thesis deals with the topic of estate proceedings with a focus on the liquidation of the estate. The main objective of the thesis is to provide a comprehensive view of the interpretation of the estate proceedings and to describe in detail the process of liquidation of the estate. The thesis is divided into four main chapters, and apart from them, it also includes an introduction, conclusion, and a foreign language summary. The first chapter is devoted to a description of the substantive institutes of the law of succession. It is followed by a chapter describing the proceedings on the estate and its various stages. The third chapter deals with the procedure of liquidation of the estate, in particular when liquidation takes place and under what conditions. The last chapter is devoted to a brief comparison of the succession procedure with the French legislation, which aims to highlight the differences and similarities in the foreign legislation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Zuzana Kolaci.pdfPlný text práce1,15 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek vedouciho Kolaci.pdfPosudek vedoucího práce374,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek oponenta Kolaci.pdfPosudek oponenta práce361,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba Kolaci.pdfPrůběh obhajoby práce248,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48402

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.