Název: Jednoduchý laser game systém
Další názvy: Simple Laser Game System
Autoři: Linhart, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Mainzer Tomáš, Ing. Ph.D.
Oponent: Kačírek Robert, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49542
Klíčová slova: lasergame;mikrokontroler;server;socket;mobilní komunikace;infračervené světlo;rest api;webový klient
Klíčová slova v dalším jazyce: lasergame;microcontroller;server;socket;mobile communications;infrared light;rest api;web client
Abstrakt: Tato bakalářská práce řeší návrh a implementaci hardware a software pro hraní hry LaserGame. V teoretické části jsou prozkoumány existující řešení, které se pro hraní LaserGame využívají a je navrženo vlastní řešení s využitím komunikace pomocí mobilní datové sítě pro přenos dat. Je navržena optika tvořící laserový paprsek a je ověřena škodlivost tohoto paprsku na zdraví hráčů. V druhé částí je implementován centrální bod pro řízení hry a komunikace, terminál pro nastavení jednotlivých her, zobrazení výsledků a správu zařízení. Je vytvořen hardware založený na mikrokontroleru A9G, jenž slouží pro detekci zásahů, střelbu a interakci s hráčem. Software je v poslední části práce otestován a je provedena zkušební hra ověřující funkčnost navrženého řešení.
Abstrakt v dalším jazyce: Point of this thesis is to design and implement hardware and software used to play LaserGame. In teoretical part of the thesis multiple existing solutions used for playing LaserGame are explored and own solution using mobile data network to transfer data is designed. Optics to create laser beam are designed and it is validated to not cause any harm to players. In second part of the thesis is implemented central server to manage running games and communication, terminal to set up new games, show information about past games and manage connected devices. Hardware based on A9G microcontroler that is used for detecting hits, shooting and interaction with player is designed and developed. In the last part of the thesis, software is tested and test game is played to validate correct functions of the designed solution.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
A18B0255P_dokumentace.pdfPlný text práce8,72 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A18B0255P-hodnoceni.pdfPosudek vedoucího práce41,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A18B0255P_posudek.pdfPosudek oponenta práce68,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A18B0255P_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce88,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49542

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.