Název: Herní předmět pro předškolní věk
Další názvy: Play object for preschool age
Autoři: Průša, Jonatan
Vedoucí práce/školitel: Veverka Zdeněk, Doc. MgA.
Oponent: Klímová Kateřina, MgA.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52849
Klíčová slova: hra;hračka;stavebnice;robo;robot;děti;předškolní věk;pcb deska;dílky;figurka;lepenka
Klíčová slova v dalším jazyce: play;toy;building kit;robo;robot;children;preschool age;pcb board;pieces;figur;paperboard
Abstrakt: Předmětem mojí bakalářské práce bylo vytvořit herní předmět pro děti předškolního věku. Toto zadání jsem si ještě rozšířil o tři další parametry, ve kterých jsem si stanovil, že chci vytvořit stavebnici, která má charakter, a aby bylo možné ji vyhotovit za co nejméně peněz. Ve výsledku tak vzniklo ROBO, stavebnice z 3mm lepenky. ROBO se skládá ze čtyř druhů stavebních dílů, které jsou navrženy ve čtyřech barevných variantách. Každá barevná varianta má potom svoji figurku. Stavebnici mohou děti používat mnoho způsoby. Lze z ní skládat plošné obrazce, či prostorové objekty. To děti rozvíjí a zlepšuje jejich motorické dovednosti. Figurka a její design poté navozují přátelskou atmosféru. Stavebnice je určena zejména dětem předškolního věku, ale hrát si sní mohou i když vyrostou.
Abstrakt v dalším jazyce: The Object of my bachelor's work was to create an object for play, which would suit children of preschool age. I've enriched this objective by other three principles, in which I stated that I want to create a building kit with character, that can be produced for as cheap as possible. My work resulted in ROBO, a building kit out of 3mm thick paperboard. ROBO consists of four building pieces, which are designed in four color variants. Each variant has its own figure. Children can use the building kit in many ways. There can be ornaments made, or three-dimensional structures. This will develop the children's ability to play and its motor skills. The Figure and its design then creates a friendly atmosphere. The toy is mainly for children of preschool age, but they can play with it even when they grow up.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Prusa_jonatan_textovy_doprovod_ROBO.pdfPlný text práce4,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prusa_v.docxPosudek vedoucího práce37,79 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Prusa_o.pdfPosudek oponenta práce111,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prusa.pdfPrůběh obhajoby práce40,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52849

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.