Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorHnátík Jan, Ing. Ph.D.
dc.contributor.authorKojzar, Vojtěch
dc.contributor.refereeSklenička Josef, Ing. Ph.D.
dc.date.accepted2023-6-12
dc.date.accessioned2023-06-13T07:39:38Z-
dc.date.available2022-10-17
dc.date.available2023-06-13T07:39:38Z-
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-5-24
dc.identifier93689
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/52859-
dc.description.abstractHlavním cílem bakalářské práce bylo zjištění vlivu velikosti úhlu čela na velkost řezného odporu. Po vymezení jednotlivých pojmů se přešlo přímo k provedení experimentu, který musel být řádně připraven (přípravek na broušení, speciálně broušené břitové destičky, polotovar), aby byl experiment proveden správně. Byl proveden preexperiment, kde byly zjištěny nedostatky, které byly následně opraveny před samotným experimentem. Po změření experimentu byla data vyhodnocena pomocí metody DoE, která byla použita pro vyhodnocení celého experimentu. Závěrem byla komparována zjištěná rovnice a Kientzleho rovnice.cs
dc.format56s. (72 566 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectposuvcs
dc.subjectřezná rychlostcs
dc.subjecthloubka řezucs
dc.subjecthlavní složka řezné sílycs
dc.subjectřezná sílacs
dc.subjectměrný řezný odporcs
dc.subjectzávislostcs
dc.subjectdynamometrcs
dc.subjectměřenícs
dc.subjectúhel čelacs
dc.subjectpozitivní a negativní úhel čelacs
dc.subjectživotnostcs
dc.subjectpřenos teplacs
dc.subjectpřípravek pro broušenícs
dc.subject5- osé frézovánícs
dc.subjectbřitová destičkacs
dc.subjectbroušenícs
dc.subjectpreexperimentcs
dc.subjectdoecs
dc.subjectopotřebení břitucs
dc.subjectexperimentcs
dc.subjectvyhodnocenícs
dc.titleZjištění vlivu úhlu čela na velikost řezného odporucs
dc.title.alternativeDetermination of the effect of the rake angle on the magnitude of the specific cutting forceen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní
dc.thesis.degree-programStrojní inženýrství
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe main objective of the bachelor thesis was to determine the effect of the size of the rake angle on the magnitude of the cutting resistance. After defining the individual concepts, the experiment had to be properly prepared (grinding jig, specially ground inserts, semi-finished product) in order to perform the experiment correctly. A pre-experiment was carried out, where shortcomings were found, which were subsequently corrected before the actual experiment. After the experiment was measured, the data was evaluated using the DoE method, which was used to evaluate the whole experiment. Finally, the observed equation and the Kientzle equation were compared.en
dc.subject.translatedfeeden
dc.subject.translatedcutting speeden
dc.subject.translateddepth of cuten
dc.subject.translatedmain component of cutting forceen
dc.subject.translatedcutting forceen
dc.subject.translatedspecific cutting resistanceen
dc.subject.translateddependenceen
dc.subject.translateddynamometeren
dc.subject.translatedmeasurementen
dc.subject.translatedrake angleen
dc.subject.translatedpositive and negative rake angleen
dc.subject.translatedlifetimeen
dc.subject.translatedheat transferen
dc.subject.translatedgrinding jigen
dc.subject.translated5-axis millingen
dc.subject.translatedcutting inserten
dc.subject.translatedgrindingen
dc.subject.translatedpre-experimenten
dc.subject.translateddoeen
dc.subject.translatedblade wearen
dc.subject.translatedexperimenten
dc.subject.translatedevaluationen
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTO)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Kojzar.pdfPlný text práce3,95 MBAdobe PDFView/Open
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce58,07 kBAdobe PDFView/Open
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce58,12 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce39,29 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/52859

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.