Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSvoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorKrinkeová, Simona
dc.contributor.refereeKlimtová Václava, Mgr.
dc.date.accepted2023-6-13
dc.date.accessioned2023-08-02T10:42:42Z-
dc.date.available2020-12-7
dc.date.available2023-08-02T10:42:42Z-
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-4-28
dc.identifier87446
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/53227-
dc.description.abstractDiplomová práce se věnuje tématu s názvem Dietní systém ve školním stravování. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá dietním systémem, školním stravováním a jednotlivými typy diet, konkrétně rozvádí bezlepkovou dietu, dietu při onemocnění jater, diabetickou dietu, eliminační dietu a redukční dietu. Součástí praktické části práce bylo výzkumné šetření zaměřené na možnosti strávníků nejčastěji se objevujících diet ve školních jídelnách. Výzkum prokázal větší počet školních jídelen, které se dietnímu stravování nevěnují, z toho důvodu byl vytvořen návrh na zlepšení situace týkající se dietního stravování ve spolupráci s nutriční terapeutkou.cs
dc.format50 s. (82 546 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectdietní systémcs
dc.subjectškolní stravovánícs
dc.subjectškolní jídelnacs
dc.subjectdieta bezlepkovács
dc.subjectdieta diabetickács
dc.subjectdieta eliminačnícs
dc.titleDietní systém ve školním stravovánícs
dc.title.alternativeDiet schemes in the school cateringen
dc.typediplomová práce
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-levelNavazující
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školy
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis deals with the topic called Dietary system in school catering. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part deals with the dietary system, school meals and different types of diets, in particular it elaborates gluten-free diet, diet for liver disease, diabetic diet, elimination diet and reduction diet. The practical part of the thesis included a research investigation into the dietary choices of the most commonly occurring diets in school canteens. The research showed a greater number of school canteens that do not engage in dietary catering, for this reason a proposal was made to improve the situation regarding dietary catering in collaboration with a nutritional therapist.en
dc.subject.translateddietary systemen
dc.subject.translatedschool mealsen
dc.subject.translatedschool canteenen
dc.subject.translatedgluten-free dieten
dc.subject.translateddiabetic dieten
dc.subject.translatedelimination dieten
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Simona_Krinkeova.pdfPlný text práce656,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krinkeova VP.pdfPosudek vedoucího práce204,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krinkeova OP061.pdfPosudek oponenta práce105,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krinkeova O060.pdfPrůběh obhajoby práce26,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53227

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.