Název: Reporting trvale udržitelného rozvoje
Další názvy: Reporting of sustainable development
Autoři: Bajanová, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Havlová Dana, Ing.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/55675
Klíčová slova: udržitelnost;společenská odpovědnost firem;stakeholdeři;reporting;udržitelný rozvoj
Klíčová slova v dalším jazyce: sustainability;corporate social responsibility;stakeholders;reporting;sustainable development
Abstrakt: Předložená diplomová práce se zabývá problematikou reportingu trvale udržitelného rozvoje. Hlavním cílem je zhodnocení zpráv o udržitelnosti pěti vybraných společností v České republice a jejich následná komparace. Teoretická část práce je zaměřena na definování teoretických východisek společenské odpovědnosti firem, udržitelného rozvoje a reportingu udržitelného rozvoje včetně vymezení norem a standardů v kontextu udržitelného rozvoje. Praktická část práce se zabývá analýzou zpráv o udržitelnosti pěti vybraných společností v České republice, na kterou navazuje komparace zpráv o udržitelnosti dle stanovených parametrů. V návaznosti na zjištěné výstupy jsou v závěru práce formulovány návrhy a doporučení pro vybrané společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: This Master's thesis adresses the issue of reporting of sustainable development. The main goal is to evaluate sustainability reports of five selected companies in the Czech republic and to subsequently compare them. The theoretical part of the thesis focuses on defining theoretical foundations of corporate social responsibility, sustainable development and reporting of sustainable development, including the specification of norms and standards in the context of sustainable development. The practical part of the thesis deals with the analysis of sustainable reports of five selected companies in the Czech republic, followed by a comparison of those sustainabílity reports according to set parameters. Based on findings in comparison, suggestions and recommendations for selected companies are formulated at the end of the thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Bajanova.pdfPlný text práce956,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Bajanova_VP.pdfPosudek vedoucího práce119,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Bajanova_OP.pdfPosudek oponenta práce200,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55675

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.