Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Luhanová, Lenka | |
dc.contributor.author | Šáchová, Klára | |
dc.contributor.referee | Fránová, Daniela | |
dc.date.accepted | 2013-06-10 | |
dc.date.accessioned | 2014-02-06T12:48:24Z | - |
dc.date.available | 2012-01-31 | cs |
dc.date.available | 2014-02-06T12:48:24Z | - |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-03-28 | |
dc.identifier | 49764 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/9125 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá tématem výživy a stravování. Rozebírá jej z hlediska průběhu 20. století a zachycuje důležité momenty, které ovlivnily vývoj. Práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmů a základních faktů týkajících se tématu. Rozebírá téma z hlediska psychologie a sociologie. Zaobírá se charakteristikou období vývoje výživy a stravování a také charakteristikou české kuchyně. Teoretickou část uzavírají výživová doporučení. Praktická část se věnuje analýze dat získaných z dotazníku sestaveného pro ověření prezentovaných hypotéz. Ty jsou zaměřeny na studium generačních rozdílů ve vnímání výživy a stravování. | cs |
dc.format | 78 s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=49764 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | výživa | cs |
dc.subject | historie stravování | cs |
dc.subject | přídělový systém | cs |
dc.subject | UNRRA | cs |
dc.subject | fyziologie výživy | cs |
dc.title | Stravování a výživa v 1. a 2. polovině 20. století | cs |
dc.title.alternative | Alimentation and nutrition in the first and second half of the 20th century | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studií | cs |
dc.description.department | Katedra záchranářství a technických oborů | cs |
dc.thesis.degree-program | Veřejné zdravotnictví | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the topic of nutrition and diet. Analyzes it in terms of the 20st century and captures the important moments that influenced its development. The work is divided into practical and theoretical sections. The theoretical section explains the basic concepts and facts of the topic and it is discussed in terms of psychology and sociology. Furthermore the thesis deals with the development of diet during the 20th century and main features of Czech cuisine. Theoretical part is concluded with dietary recommendations. Practical part elaborates on data gathered from a questionnaire created to verify presented hypotheses, which are focused on differences in the perception of nutrition and diet in terms of past generations. | en |
dc.subject.translated | nutrition | en |
dc.subject.translated | diet history | en |
dc.subject.translated | rationing system | en |
dc.subject.translated | UNRRA | en |
dc.subject.translated | physiology of nutrition | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
bakalarska_prace_sachova.pdf | Plný text práce | 2,58 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sachova VP.jpg | Posudek vedoucího práce | 507,37 kB | JPEG | Zobrazit/otevřít |
Sachova OP.zip | Posudek oponenta práce | 644,1 kB | ZIP | Zobrazit/otevřít |
Obhajoba BP Sachova.jpg | Průběh obhajoby práce | 326,6 kB | JPEG | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/9125
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
hledání
navigace
- DSpace at University of West Bohemia
- Vysokoškolské kvalifikační práce / Theses
- Fakulta zdravotnických studií / Faculty of Health Care Studies
- Katedra záchranářství, diagnostických oborů a veřejného zdravotnictví / Department of Rescue Services, Diagnostic Fields and Public Health
- Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)