Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSvoboda, Michal
dc.contributor.authorHůlová, Kateřina
dc.contributor.refereeKoptíková, Jana
dc.date.accepted2014-05-21
dc.date.accessioned2015-03-25T09:30:20Z-
dc.date.available2013-05-06cs
dc.date.available2015-03-25T09:30:20Z-
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-15
dc.identifier55727
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/12908
dc.description.abstractTato bakalářská práce má název: "Složení potravin a jeho vliv na zdraví člověka". Práce je rozdělena na praktickou a teoretickou část, celkem obsahuje 7 kapitol. V první kapitole jsou popsány nejčastější civilizační choroby (nadváha a obezita, nádorová onemocnění, ateroskleróza, vysoký krevní tlak, diabetes mellitus, osteoporóza). Druhá kapitola se věnuje ochranným látkám (např. vitaminy, vláknina). Další dvě kapitoly jsou zaměřeny na složení jednotlivých potravin podle původu a jeho vliv na naše zdraví. Předposlední kapitola pojednává o označování potravin. Poslední kapitola teoretické části vysvětluje problematiku potravinářských aditiv. Praktická část obsahuje výživovou pyramidu, výživová doporučení zaměřená na prevenci civilizačních chorob a jídelníček včetně jeho analýzy.cs
dc.format40 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=55727-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectcivilizační chorobycs
dc.subjectochranné látkycs
dc.subjectsložení potravincs
dc.subjectoznačování potravincs
dc.subjectpotravinářská aditivacs
dc.subjectvýživová doporučenícs
dc.subjectjídelníčekcs
dc.titleSložení potravin a jeho vliv na zdraví člověkacs
dc.title.alternativeFood composition and its impact on human healthen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra psychologiecs
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is called: "Food composition and its impact on human health". Work is divided into theoretical and practical parts, it has a total of seven chapters. The first chapter describes the most common diseases of civilization (overweight and obesity, cancer, atherosclerosis, high blood pressure, diabetes mellitus, osteoporosis). The second chapter deals with protective substances (e. g. vitamins, fibre). The next two chapters are focused on the composition of food origin, and its impact on our health. The penultimate chapter deals with food labelling. The last chapter explains the problems of food additives. The practical part contains the nutritional pyramid, nutrition recommendations aimed at preventing diseases of civilization and diet including its analysisen
dc.subject.translateddiseases of civilizationen
dc.subject.translatedprotective substancesen
dc.subject.translatedfood compositionen
dc.subject.translatedfood labellingen
dc.subject.translatedfood additivesen
dc.subject.translatednutrition recommendationsen
dc.subject.translateddieten
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP - Katerina Hulova.pdfPlný text práce1,5 MBAdobe PDFView/Open
Hulova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce399,33 kBAdobe PDFView/Open
Hulova - oponent.pdfPosudek oponenta práce357,28 kBAdobe PDFView/Open
Hulova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce100,94 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/12908

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.