Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorChýlová, Helena
dc.contributor.authorDoležalová, Lenka
dc.contributor.refereeHolub, Zbyněk
dc.date.accepted2014-05-22
dc.date.accessioned2015-03-25T09:42:21Z-
dc.date.available2012-12-11cs
dc.date.available2015-03-25T09:42:21Z-
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-15
dc.identifier55223
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/14181
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá analýzou kuchařských spisů z 18. století. Cílem práce bylo porovnat jazykovou stránku kuchařských spisů s charakteristickými rysy jazyka této doby. Zabývali jsme se všemi jazykovými rovinami, především ale rovinou foneticko-fonologickou, morfologickou a lexikální. Zbývajícím rovinám (grafické, syntaktické, stylistické) jsme se věnovali stručněji. Součástí analýzy každé roviny jsou příklady nalezené v textu a dílčí hodnocení.cs
dc.format78 s. (111 681 znaků), 40 s. (68 940 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=55223-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectkuchařský spis z 18. stoletícs
dc.subjectpopis pracovního návoducs
dc.subjectreceptcs
dc.subjectjazyk 18. stoletícs
dc.subjectčeština doby střednícs
dc.titleJazyk kuchařského spisu 18. stoletícs
dc.title.alternativeLanguage of culinary text from 18th centuryen
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.description.departmentKatedra českého jazyka a literaturycs
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis dissertation deals with analysis of culinary files from 18th century. The goal of this work was to compare language of those files with characteristic traits of language of that age. We were dealing with all linguistic levels, but mainly phonetical-phonological, morphological and lexical level. Remaining levels (graphical, syntactical, stylistic) we pursued more briefly. Component of analysis of every level are examples found in texts and partial evaluation.en
dc.subject.translatedculinary files from 18th centuryen
dc.subject.translateddescription of working manualen
dc.subject.translatedrecipeen
dc.subject.translatedlanguage of 18th centuryen
dc.subject.translatedczech languages of middle perioden
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Dolezalova.pdfPlný text práce1,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
dolezalova_chylova.pdfPosudek vedoucího práce458,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
dolezalova_holub.pdfPosudek oponenta práce81,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
dolezalova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce213,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14181

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.