Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Hlůžková, Tereza | |
dc.contributor.referee | Sudová Jana, Mgr. | |
dc.date.accepted | 2016-8-30 | |
dc.date.accessioned | 2017-02-21T09:49:01Z | - |
dc.date.available | 2015-9-15 | |
dc.date.available | 2017-02-21T09:49:01Z | - |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-6-30 | |
dc.identifier | 69171 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/24465 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce "Alergeny v potravinách" se věnuje problematice potravinových alergií. Teoretická část práce se zaměřuje na podstatu, druhy a příznaky potravinových alergií. Je zde popsán rozdíl mezi alergií a intolerancí. Praktická část zahrnuje analýzu stravovacích návyků ženy s potravinovou alergií a návrh jídelníčku, který neobsahuje vybrané alergeny. Jídelníček je sestaven podle zásad racionální výživy. | cs |
dc.format | 48 s. (68 343 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | alergie | cs |
dc.subject | alergen | cs |
dc.subject | mléko | cs |
dc.subject | intolerance | cs |
dc.subject | anafylaktický šok | cs |
dc.subject | potraviny | cs |
dc.subject | příznaky | cs |
dc.title | Alergeny v potravinách | cs |
dc.title.alternative | Allergens in food | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The Bachelor thesis "Alergens in food" deals with food allergy problems. The theoretical part deals with definition of food allergy, it means types, symptoms and treatments. The thesis describes the difference between allergies and intolerances. The practical part contains analysis of present eating habits of woman with food alergies and proposal diet that does not contain the selected allergen. The menu is built according to the principles of rational nutrition. | en |
dc.subject.translated | allergy | en |
dc.subject.translated | allergen | en |
dc.subject.translated | milk | en |
dc.subject.translated | intolerance | en |
dc.subject.translated | anaphylactic shock | en |
dc.subject.translated | foodstuffs | en |
dc.subject.translated | symptoms | en |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP Hluzkova.pdf | Plný text práce | 1,41 MB | Adobe PDF | View/Open |
Hluzkova - vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 376,17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Hluzkova - oponent.pdf | Posudek oponenta práce | 253,71 kB | Adobe PDF | View/Open |
Hluzkova - prubeh obhajob.pdf | Průběh obhajoby práce | 91,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/24465
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.