Title: Alergeny v potravinách
Other Titles: Allergens in food
Authors: Hlůžková, Tereza
Advisor: Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
Referee: Sudová Jana, Mgr.
Issue Date: 2016
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24465
Keywords: alergie;alergen;mléko;intolerance;anafylaktický šok;potraviny;příznaky
Keywords in different language: allergy;allergen;milk;intolerance;anaphylactic shock;foodstuffs;symptoms
Abstract: Bakalářská práce "Alergeny v potravinách" se věnuje problematice potravinových alergií. Teoretická část práce se zaměřuje na podstatu, druhy a příznaky potravinových alergií. Je zde popsán rozdíl mezi alergií a intolerancí. Praktická část zahrnuje analýzu stravovacích návyků ženy s potravinovou alergií a návrh jídelníčku, který neobsahuje vybrané alergeny. Jídelníček je sestaven podle zásad racionální výživy.
Abstract in different language: The Bachelor thesis "Alergens in food" deals with food allergy problems. The theoretical part deals with definition of food allergy, it means types, symptoms and treatments. The thesis describes the difference between allergies and intolerances. The practical part contains analysis of present eating habits of woman with food alergies and proposal diet that does not contain the selected allergen. The menu is built according to the principles of rational nutrition.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP Hluzkova.pdfPlný text práce1,41 MBAdobe PDFView/Open
Hluzkova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce376,17 kBAdobe PDFView/Open
Hluzkova - oponent.pdfPosudek oponenta práce253,71 kBAdobe PDFView/Open
Hluzkova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce91,96 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/24465

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.