Název: Vývoj automobilového a motocyklového průmyslu v Československu
Další názvy: Development of Automotive and Motorcycle Industries in Czechoslovakia
Autoři: Karban, Antonín
Vedoucí práce/školitel: Skřivan Aleš, Prof. PhDr. Ph.D.
Oponent: Jeřábek Martin, PhDr. Dipl. - Pol. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24922
Klíčová slova: motocyklový průmysl;automobilový průmysl;motokola;motocykl;nákladní a osobní automobily;československo;podnik;laurin & klement;škoda;praga;josef walter;jawa;čz strakonice;československé mopedy;výroba.
Klíčová slova v dalším jazyce: motorcycle;automotive;motorbikes;motorcycles;trucks and cars;czechoslovakia;business;laurin & klement;skoda;praga;walter joseph;jawa;cz strakonice;czechoslovakia mopeds;manufactory.
Abstrakt: Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza vývoje automobilového a motocyklového průmyslu v Československu. Pozornost jsme mimo jiné věnovali významným faktorům, které tyto odvětví ovlivňovaly, a problémům, s nimiž se výroba automobilů a motocyklů potýkala. Zaměřili jsme se na vývoj a konstrukci vybraných modelů, jejich technické parametry a specifika. Zmiňovali jsme zde také významné konstruktéry a osobnosti z automobilového a motocyklového průmyslu u nás. Popsali jsme i změny v produkci během světových válek, kdy byla produkce pro mírové účely nahrazena válečným průmyslem. Krátce jsem také zmínil vývoj podniků po světových válkách.
Abstrakt v dalším jazyce: The main objective of this work is to analyze the development of the automotive and motorcycle industry in Czechoslovakia. Attention has been paid out of other significant factors that influenced these sectors, and problems with which the production of automobiles and motorcycles struggled. We focused on the development and construction of selected models, their technical parameters and specifics. We also mentioned the important designers and personalities from the automotive and motorcycle industry in our country. We also describe the changes in production during the world wars, when the production was for peaceful purposes replaced war industry. I also briefly mentioned the development businesses after the world wars.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP--komplet 10.12.2015.pdfPlný text práce1,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KARBAN - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,29 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KARBAN - oponent.pdfPosudek oponenta práce1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KARBAN.pdfPrůběh obhajoby práce1,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24922

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.