Název: Malá kolekce oděvů, ve které je základním prvkem motiv, dezén nebo jiný detail (tisk, výšivka ) Ucelená kolekce 3 oděvních celků.
Další názvy: Small collection of clothing, which is an essential element motive, pattern or detail (printing, embroidery ...) A comprehensive collection of 3 units of clothing.
Autoři: Litvinava, Darya
Vedoucí práce/školitel: Krbcová Helena, Doc. akad. mal.
Oponent: Štěpánková Lenka, MgA.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/25635
Klíčová slova: dezén;motiv;výšivka;našívací prvek;mini kolekce;vesta;bunda;šaty;šortky
Klíčová slova v dalším jazyce: pattern;motive;embroidery;sewing element;mini collection;vest;jacket;dress;short
Abstrakt: Minikolekce sestává ze tří dámských modelů. První a základní model šaty. Šaty jsou rozděleny na dvě části podle linie pasu. Horní díl je ušit ze žoržetu, pevně na tělo, což podtrhává tvary ženského těla. Spodní část sukně sestává z 8 dílů, bublin, které vyvolávají dojem nafouklosti. Motivy jsou našity na lícovou ústřední část sukně. Podšívka je ze čtyř vrstev tylu. Skryté zdrhovadlo se nachází vzadu. Druhý model bunda. U tohoto modelu jsem změnila klasický střih rukávu. Základem střihu je sportovní bunda s raglánovým rukávem. Bubliny začínají od ramene a zmenšují se dolů po zápěstí. Motivy jsou našity na každou nafouklou část na rukávu. Podšívka na rukávech sestává ze čtyř vrstev tylu v základním střihu. Bunda se vepředu zapíná na korzetové zdrhovadlo. Vybrala jsem tento typ zdrhovadla, protože je velmi úzké. Bundu doplňují vysoké kalhoty s krátkými nohavicemi (šortky) od pasu ušité z žoržetu. Zdrhovadlo na kalhotách je vzadu. Třetí model vesta. U ní jsem změnila klasický střih přední a zadní části. Nafouklé prvky začínají vepředu a plynule přecházejí na záda. Pod prvky je podšívka ze čtyř vrstev tylu v základním střihu. Vesta se zapíná na korzetové zdrhovadlo vepředu. Motivy jsou našity na všechny nafouklé části. Vesta je doplněna vysokými kalhotami s krátkými nohavicemi (šortkami) od pasu ušitými z žoržetu. Zdrhovadlo na kalhotách je vzadu.
Abstrakt v dalším jazyce: Minicollection consists of three women models. The first and essential model - dress. Dress is divided into two parts according to the waistline. The upper part is sewn from georgette, tight to the body, which accentuates feminine curves. The lower part - skirt - consists of 8 parts, bubbles, which gives the bloated impression. Motives are sewn on obverse central part of the skirt. Lining is made of four layers of tulle. Hidden zipper is in the rear. The second model - jacket. I have changed the classic sleeve cut on this model. Basis for the cut is a sports jacket with raglan sleeves. Bubbles commence on the shoulders and are getting smaller down to the wrists Motives are sewn on each bloated part of the sleeve. Sleeves lining consists of four layers of tulle in the base cut. Jacket is with front corsetry zipper. I have chosen this type of zipper for its tightness. Jacket is complemented with high pants with short legs (shorts) which are sewn from georgette from the waist part down. Pants zipper is in the rear. The third model vest. I changed the classic cut in front and rear. Bloated elements commence in the front and continuously pass to the back. Lining below the elements consists of four layers of tulle in the base cut. Vest has got a front corsetry zipper. Motives are sewn on all bloated parts. Vest is complemented with high pants with short legs (shorts) which are sewn from georgette from the waist part down. Pants zipper is in the rear.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Darya Litvinava.pdfPlný text práce3,72 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Litvinava_v.pdfPosudek vedoucího práce125,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Litvinava_o.pdfPosudek oponenta práce156,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Litvinava.pdfPrůběh obhajoby práce433,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/25635

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.