Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Sosna Daniel, Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Sál, Luboš | |
dc.contributor.referee | Brunclíková Lenka, Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2017-9-4 | |
dc.date.accessioned | 2018-01-15T15:08:37Z | - |
dc.date.available | 2017-6-1 | |
dc.date.available | 2018-01-15T15:08:37Z | - |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-6-29 | |
dc.identifier | 73690 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/28446 | |
dc.description.abstract | Tato práce se snaží v prvé části zmapovat logiky třídění potravin v případě potravních zákazů. V čáísti druhé se snaží popsat sociální důsledky pro osoby s těmito odlišnými klasifikačními logikami od dominantní společnosti. Výchozím bodem zájmu práce jsou osoby s dobrovolným zákazem lepku a základním zdrojem informací mimo jiné byly zejména polostrukturované rozhovory. | cs |
dc.format | 68 s. (11187 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=73690 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | antropologie jídla | cs |
dc.subject | antropologie těla | cs |
dc.subject | medicínská antropologie | cs |
dc.subject | klasifikace | cs |
dc.subject | identity | cs |
dc.subject | sociální kontrola | cs |
dc.subject | potravní tabu | cs |
dc.title | Sociální důsledky pro osoby s odlišnou kategorizací potravin na poživatelné a nepoživatelné, pramenící z neshody v této sféře s dominantní společnosti. | cs |
dc.title.alternative | The social consequences for people with different categorization of food as edible or disedible, arising from disagreements in this sphere with the dominant society. | en |
dc.type | diplomová práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | cs |
dc.thesis.degree-level | Navazující | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | cs |
dc.thesis.degree-program | Antropologie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This work in the first part tries to map out logic of sorting food in case of food taboos. In the second part tries to examine social consequences for people with those different classification logic, differing from the dominant society. The starting point of my thesis are persons with voluntary taboo on gluten. Basic source of information are semi-structured interviews. | en |
dc.subject.translated | food anthropology | en |
dc.subject.translated | anthropology of the body | en |
dc.subject.translated | medical anthropology | en |
dc.subject.translated | classification | en |
dc.subject.translated | identity | en |
dc.subject.translated | social control | en |
dc.subject.translated | food taboos | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Diplomové práce / Theses (KSA) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
SAL_DP_2017.pdf | Plný text práce | 563,36 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sal_posudek oponenta_zari 2017.pdf | Posudek oponenta práce | 985,89 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sal_posudek vedouciho_zari 2017.pdf | Posudek vedoucího práce | 1,31 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sal_prubeh obhajoby_zari 2017.pdf | Průběh obhajoby práce | 465,8 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/28446
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.