Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSvoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorČampulová, Karolína
dc.contributor.refereeHoleček Václav, PhDr. Ph.D.
dc.date.accepted2018-6-11
dc.date.accessioned2019-03-15T10:25:07Z-
dc.date.available2017-9-8-
dc.date.available2019-03-15T10:25:07Z-
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-4-30
dc.identifier76858
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/33112
dc.description.abstractTato bakalářská práce se ve své teoretické části zaměřuje na úvod do historie čokolády od začátku používání kakaových bobů ve výživě až po zakládání čokoládoven na území České republiky. Dále se v práci nachází legislativa týkající se označování čokoládových výrobků. Jsou zde vymezeny všechny druhy čokolády a výrobky, které se z nich vyrábějí. Největší část práce je věnovaná výrobě čokolády, jakým procesům při nich dochází, a jaké mohou vzniknout vady při nesprávném postupu. Poslední kapitola teoretické části je věnovaná vlivům čokolády na lidské zdraví a psychiku. V kapitole jsou rozepsány vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky, které čokoláda obsahu. Mimo jiné kapitola obsahuje i negativní vliv konzumace čokolády na zdraví. V praktické části bakalářské práce zjišťuje, za pomoci dotazníkového šetření, preferenci dotazovaných studentů k jednotlivým druhům a formám čokolády. Vyhodnocuje preference v daných oblastech konzumace čokolády, od druhu přes náplň a ingredience, obal až po cenu a kvalitu.cs
dc.format48 s., III s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=76858-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectčokoládacs
dc.subjectvliv na zdravícs
dc.subjectvýroba čokoládycs
dc.subjecthistorie čokoládycs
dc.subjectlegislativacs
dc.subjectdruhy čokoládycs
dc.subjectkakaové bobycs
dc.titleČokoláda jako jedna z preferovaných potravincs
dc.title.alternativeChocolate as one of the preferred foodsen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis focuses on the introduction to the history of chocolate from the beginning of the use of cocoa beans in nutrition to the setting up of chocolate factories in the territory of the Czech Republic. In addition, there is legislation on labeling chocolate products. All types of chocolate and the products made from chocolate are defined here. The core of the thesis is about making chocolate, what processes are used, and what defects can occur if the process is wrong. The last chapter of the theoretical part is devoted to the effects of chocolate on human health and psyche. In the chapter terms, such as vitamins, minerals and other body beneficial substances that chocolate contains are defined here. Among other things, the chapter also includes the negative effect of chocolate consumption on health. In the practical part of the bachelor thesis, the questionnaire survey determines the preference of the respondents to the individual chocolate types and forms. It evaluates preferences in specific areas of chocolate cosumtion, taking into consideration the type ingredients, packaging , price and quality.en
dc.subject.translatedchocolateen
dc.subject.translatedhealth effectsen
dc.subject.translatedchocolate productionen
dc.subject.translatedchocolate historyen
dc.subject.translatedlegislationen
dc.subject.translatedchocolateen
dc.subject.translatedcocoa beansen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Karolina Campulova.pdfPlný text práce994,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Campulova-oponenet.pdfPosudek oponenta práce554,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Campulova-vedouci.pdfPosudek vedoucího práce649,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Campulova-prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce18,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33112

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.