Název: Komunikační systém a komunikační praxe v konkrétním podniku
Další názvy: Communication system and communication practice in a company
Autoři: Růžičková, Jitka
Vedoucí práce/školitel: Egerová Dana, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Vítovcová Blanka, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33446
Klíčová slova: interní komunikace;komunikační systém;prostředky komunikace;komunikační toky;komunikační strategie
Klíčová slova v dalším jazyce: internal communication;communication system;means of communication;communication channels;communication strategy
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je zaměřena na oblast interní komunikace v akciové společnosti ZAT. Cílem práce je zhodnotit interní komunikaci a komunikační systém v plzeňské části této společnosti a následně stanovit vhodné návrhy pro zlepšení interní komunikace. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část charakterizuje význam interní komunikace pro podnik, typy a formy interní komunikace, prostředky interní komunikace a komunikační toky. V úvodní kapitole praktické části je představena společnost ZAT a.s. Následující kapitola je zaměřena na popis interní komunikace a komunikačního systému v podniku. Pro určení pohledu zaměstnanců na oblast interní komunikace bylo realizováno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak samotní zaměstnanci společnosti ZAT a.s. vnímají a hodnotí vybrané oblasti interní komunikace. V osmé kapitole je zpracováno zhodnocení interní komunikace. Poslední kapitolu tvoří návrhy a doporučení pro zlepšení interní komunikace v podniku, které vychází ze zpracovaného zhodnocení.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on internal communication in the company ZAT a.s. The aim of this thesis is to evaluate the internal communication and communication system in the Pilsen part of the company and then to define suitable proposals for improvement of internal communication. This thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the importance of internal communication for the company, types of internal communication, means of communication and communication channels. The opening chapter of the practical part introduces ZAT a.s. The following chapter is focused on the description of internal communication and communication system in the company. The opinions of ZAT a.s. employees on internal communication and its evaluation was collected through a questionnaire. In the eight chapter, there is processed evaluation of internal communication. The last chapter consists of suggestions and recommendations for improvement of internal communication in the company based on the evaluation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Ruzickova.pdfPlný text práce2,8 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova_v.pdfPosudek vedoucího práce620,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova_o.pdfPosudek oponenta práce534,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova_p.pdfPrůběh obhajoby práce247,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33446

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.