Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Skálová, Petra | |
dc.contributor.author | Sobotková, Monika | |
dc.contributor.referee | Baloun, František | |
dc.date.accepted | 2012-06-06 | |
dc.date.accessioned | 2013-06-19T06:54:46Z | - |
dc.date.available | 2011-11-30 | cs |
dc.date.available | 2013-06-19T06:54:46Z | - |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-27 | |
dc.identifier | 47608 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/3587 | |
dc.description.abstract | Předložená práce je zaměřena na využití systému managementu jakosti ke zlepšení procesů v podnicích, které se zabývají především výrobou pekařských a cukrářských výrobků. V práci je přiblížena teorie týkající se managementu jakosti a podnikových procesů a jejich mapování. Praktická část práce se podrobněji zabývá procesy nákup a výroba, které byly určeny jako klíčové pro vybraný podnik. Pro oba procesy byla vytvořena mapa procesů, byly zvoleny vhodné metriky a následně ověřeny v praxi podniku. Z široké škály nástrojů managementu jakosti byly v práci využity: Ishikawův diagram, diagram afinity, kontrolní tabulky, vývojový diagram a Paretův diagram. V práci byly také aplikovány principy obsažené v normách ČSN ISO 9001 a ČSN ISO 9004. Jednotlivé návrhy a zjištěné skutečnosti budou předloženy vedení vybraného podniku a jejich aplikace přispěje ke zvýšení konkurenceschopnosti vybrané společnosti. | cs |
dc.format | 86 s. (148 391 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=47608 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | management jakosti | cs |
dc.subject | procesní mapy | cs |
dc.subject | potravinářství | cs |
dc.subject | podnikové procesy | cs |
dc.title | Využití systému jakosti ke zlepšování podnikových procesů | cs |
dc.title.alternative | The utilization of the quality system to improve corporation processes | en |
dc.type | diplomová práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Navazující | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická | cs |
dc.description.department | Katedra financí a účetnictví | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The goal of these diploma thesis is to use the tools of the quality management and improve processes in bakery and confectionary industry. Thesis include the theory of the quality management, business processes ind it´s maps. The practical part of thesis pursues with key processes in the chosen company, which are supply and production. For both of these processes was created a process map as well as were chosen appropriate metrics and these were verified in praxis. From the wide range of the quality management tools were selected an Ishikawa diagram, afinity diagram, control table, process flowchart and Pareto chart. In thesis were also applied principles contained in ČSN ISO 9001 a ČSN ISO 9004. All suggestions which were discovered in the company were presented to it´s owner and it´s application will help to increase the competitiveness of the chosen enterprise. | en |
dc.title.other | Využití systému jakosti ke zlepšování podnikových procesů | cs |
dc.subject.translated | quality management | en |
dc.subject.translated | process maps | en |
dc.subject.translated | food industry | en |
dc.subject.translated | corporation processes | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Diplomové práce / Theses (KFU) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Obsah6.3.pdf | Plný text práce | 643,13 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sobotkova pv.pdf | Posudek vedoucího práce | 627,14 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sobotkova po.pdf | Posudek oponenta práce | 644,6 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sobotkova.PDF | Průběh obhajoby práce | 100,35 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/3587
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.