Název: Management udržitelnosti a jeho aplikace v praxi
Další názvy: Sustainable management and its application in practice
Autoři: Růžičková, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková Petra, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Pavlák Miroslav, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40479
Klíčová slova: management udržitelnosti;potravinářské maloobchody;spotřebitelské chování;reporting;trojí zodpovědnost
Klíčová slova v dalším jazyce: management of sustainability;food retails;consumer behaviour;reporting;triple bottom line
Abstrakt: Diplomová práce se věnuje tématu management udržitelnosti. Řešená problematika je aplikována na vybrané maloobchodní potravinářské řetězce působící na českém trhu. V teoretické části práce je dané téma detailně představeno, dále je obsahem teoretické části specifikace trendů této disciplíny. V kontextu zvoleného tématu práce a jeho aplikaci v podnikové praxi jsou také představeny vybrané možnosti, jak lze vytvářet reporty o aktivitách managementu udržitelnosti. Praktická část je věnována komparaci managementu udržitelnosti v praxi vybraných subjektů. Tyto subjekty patří mezi největší na českém trhu v oblasti maloobchodního prodeje potravin. Výstupem z komparace jsou náměty na zlepšení dosavadní praxe těchto subjektů. Kromě komparace je součástí praktické části i analýza spotřebitelského chování ve vztahu k zvolenému tématu práce. Tato analýza je provedena prostřednictvím dotazníkového šetření, kde výstupem je zhodnocení jeho výsledků.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of this diploma thesis is a management of sustainability. In this discipline the thesis is focused on selected food retails which operate on Czech market. Theoretical part is dedicated to describe the discipline in detail and introduce its trends. In context of the thesis topic and its relation to business practice there are presented selected possibilities of ways how to report activities on sustainability management. The practical part includes comparison of how the Czech largest food retail companies operate in terms of sustainability management. The suggestions for better practice of chosen retailers are presented as outcome of the comparison. Besides the comparison the practical part of this thesis also contains the analyses of consumer behaviour in relation to thesis's topic. The analyses of consumer behaviour is executed through questionnaire and its evaluation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Ruzickova-Michaela.pdfPlný text práce2,66 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova_Michaela_v.pdf (oponent).pdfPosudek oponenta práce226,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova_Michaela_v.pdfPosudek vedoucího práce226,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ruzickova - prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce36,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40479

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.