Název: | Možnosti podnikání formou franchizingu |
Další názvy: | Business opportunities through franchising |
Autoři: | Kotěšovec, Václav |
Vedoucí práce/školitel: | Králová, Lenka |
Oponent: | Tlučhoř, Jan |
Datum vydání: | 2012 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/4315 |
Klíčová slova: | franchising;franchisor;franchisant;master franchising;franchisingová smlouva;provozní příručka |
Klíčová slova v dalším jazyce: | franchising;franchisor;franchisant;master franchising;franchise contract;operation handbook |
Abstrakt: | Předložená práce je zaměřena na celkový popis franchisingu a možností jeho využití v podnikání. Rozvoj tohoto obchodního stylu je celosvětově velmi intenzivní a podnikání formou franchisingu se rychle rozšiřuje i v České republice. První část bakalářské práce je věnována popisu základního fungování franchisingu, definicím pojmů a teorii z oblasti franchisingu. V praktické části je představen český franchisingový řetězec Švejk restaurant. Popsány jsou základní myšlenky a pravidla fungování tohoto konceptu včetně zhodnocení stávající provozní příručky. V závěrečné části jsou představeny návrhy na možnost rozšíření značky Švejk restaurant na ruský trh, návrh pro vylepšení kontrolních mechanismů při prověřování stávajících provozoven a několik návrhů v rámci marketingového mixu. |
Abstrakt v dalším jazyce: | This work deals with the overall describtion of franchising and opportunities how to use it in business. The development of this business is very intensive in all the world and the enterprising in the form of franchising spreads very quickly in the Czech Republik, too. The first part of my bachelor thesis focuses on the describtion of the basic functions of franchising, definitions of words and expressions and the theory of franchising. In the practical part, there is an introduction to the Czech franchising chain of Švejk restaurant. You can find the describtion of basic thougts and function rules of this concept, including the evaluation of the common operation handbook.In the last part, there are introduced some suggestions of possibilities to spread the trademark Švejk restaurant to the Russian market,a few proposals how to improve the control mechanisms while the common premises are prooved and as well as some ideas in a marketing mix. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace Kotesovec.pdf | Plný text práce | 6,57 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kotesovec v.pdf | Posudek vedoucího práce | 273,9 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kotesovec o.pdf | Posudek oponenta práce | 293,42 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kotesovec ob.pdf | Průběh obhajoby práce | 236,1 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/4315
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.