Title: | Možnosti podnikání formou franchizingu |
Other Titles: | Business opportunities through franchising |
Authors: | Kotěšovec, Václav |
Advisor: | Králová, Lenka |
Referee: | Tlučhoř, Jan |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/4315 |
Keywords: | franchising;franchisor;franchisant;master franchising;franchisingová smlouva;provozní příručka |
Keywords in different language: | franchising;franchisor;franchisant;master franchising;franchise contract;operation handbook |
Abstract: | Předložená práce je zaměřena na celkový popis franchisingu a možností jeho využití v podnikání. Rozvoj tohoto obchodního stylu je celosvětově velmi intenzivní a podnikání formou franchisingu se rychle rozšiřuje i v České republice. První část bakalářské práce je věnována popisu základního fungování franchisingu, definicím pojmů a teorii z oblasti franchisingu. V praktické části je představen český franchisingový řetězec Švejk restaurant. Popsány jsou základní myšlenky a pravidla fungování tohoto konceptu včetně zhodnocení stávající provozní příručky. V závěrečné části jsou představeny návrhy na možnost rozšíření značky Švejk restaurant na ruský trh, návrh pro vylepšení kontrolních mechanismů při prověřování stávajících provozoven a několik návrhů v rámci marketingového mixu. |
Abstract in different language: | This work deals with the overall describtion of franchising and opportunities how to use it in business. The development of this business is very intensive in all the world and the enterprising in the form of franchising spreads very quickly in the Czech Republik, too. The first part of my bachelor thesis focuses on the describtion of the basic functions of franchising, definitions of words and expressions and the theory of franchising. In the practical part, there is an introduction to the Czech franchising chain of Švejk restaurant. You can find the describtion of basic thougts and function rules of this concept, including the evaluation of the common operation handbook.In the last part, there are introduced some suggestions of possibilities to spread the trademark Švejk restaurant to the Russian market,a few proposals how to improve the control mechanisms while the common premises are prooved and as well as some ideas in a marketing mix. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace Kotesovec.pdf | Plný text práce | 6,57 MB | Adobe PDF | View/Open |
Kotesovec v.pdf | Posudek vedoucího práce | 273,9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Kotesovec o.pdf | Posudek oponenta práce | 293,42 kB | Adobe PDF | View/Open |
Kotesovec ob.pdf | Průběh obhajoby práce | 236,1 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/4315
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.