Název: Russkaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii. Ruská kuchyně v Čechách, česká kuchyně v Rusku.
Další názvy: Russian cuisine in Czech Republic, Czech cuisine in Russia.
Autoři: Lubneva, Milina
Vedoucí práce/školitel: Němcová Bohuslava, Mgr. Ph.D.
Oponent: Shestakova Anastasiya, Filolog
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/46490
Klíčová slova: ruská kuchyně;česká kuchyně;tradiční kuchyně;národní kuchyně;jídlo;pití;česká republika;rusko;ingredience;vaření
Klíčová slova v dalším jazyce: russian cuisine;czech cuisine;traditional cuisine;national cuisine;dish;drink;czech republic;russia;ingredient;cooking
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat ruskou a českou kuchyni a jejich modifikace v Rusku a České republice. Obě kuchyně byly popsány s důrazem na jejich vlastnosti a jedinečné prvky. Kuchyně byly podrobněji porovnány, aby byly identifikovány jejich podobnosti a rozdíly. Kromě toho bylo cílem této bakalářské práce provést výzkum prokazující jevy úpravy a změny v jednotlivých kuchyních a získat tak informace o stravovacích návycích Rusů a Čechů. Studie byla provedena prostřednictvím průzkumu, který poskytl informace o stravovacích návycích dvou národnosti. Původní formulář pro tento průzkum je uveden v příloze. Nedílnou součástí bakalářské práce je i glosář, který obsahuje názvy ingrediencí a přísad ruské kuchyně. Také glosář je obsažen v příloze bakalářské práce.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the given bachelor's thesis was to analyze Russian and Czech cuisine and their modifications in Russia and the Czech Republic. Both have been described with an emphasis on their features and unique elements. The cuisines were compared in more detail to identify their similarities and differences. In addition, the purpose of this bachelor's thesis was to conduct research proving the phenomena of cuisine modification. The study was conducted through a survey that provided information on the eating habits of Russians and Czechs. The original form for this survey is provided in the appendix. Likewise, a glossary was compiled, which indicates the names of terms and ingredients of traditional Russian and Czech cuisine. This register is an integral part of the bachelor's thesis and is linked in the appendix.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Russkaya kuhnya v Chekhii, Cheshskaya kuhnya v Rossii - Milina Lubneva.pdfPlný text práce2,15 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lubneva - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce209,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek_Milina Lubneva.docxPosudek oponenta práce19,17 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
CCF_000156.pdfPrůběh obhajoby práce291,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46490

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.