Název: Spuren der jüdischen Minderheit auf dem Gebiet der Stadt Horažďovice
Další názvy: Traces of the Jewish national minority in the region of Horažďovice.
Autoři: Štěpáníková, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Smolíková Marie, PhDr.
Oponent: Kučera Petr, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/46781
Klíčová slova: horažďovice;historie;obyvatelstvo;průmysl;židovství;židé;jazyky;židovské památky;národnostní menšina
Klíčová slova v dalším jazyce: horažďovice;history;population;industry;jewism;jews;languages;jewish monuments;national minority
Abstrakt: Úkolem této bakalářské práce je popsat stopy židovské menšiny na území města Horažďovic. Práce se pomyslně dělí na dvě hlavní části a to na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část obsahuje tři kapitoly, které všeobecně pojednávají o daném tématu. Dvě kapitoly pojednávají o Horažďovicích jako městě, židovství, židech a jejich jazycích. Informace z prvních dvou kapitol slouží jako podpůrný materiál k lepšímu pochopení souvislostí ve třetí kapitole. Třetí kapitola se pak zabývá onou konkrétní židovskou menšinou, která v Horažďovicích žila, a stopami, které po sobě zanechala. Pátá kapitola se věnuje dotazníku, který hodnotí hloubku informací, které horažďovičtí občané o židovské menšině v Horažďovicích mají. Dotazníku se zúčastnili respondenti různých věkových kategorií a různých stupňů nejvyššího dosaženého vzdělání, kteří trvale žijí v Horažďovicích nebo jejich blízkém okolí.
Abstrakt v dalším jazyce: The goal of this bachelor work is to describe the traces of the Jewish minority in the region of Horažďovice. The work is devided into two main parts, namely theoretical part and practical part. The theoretical part contains three chapters, which deal with the topics of Horažďovice as a town and the Judaism, the Jews and their languages. The pieces of information from these two chapters support the better understanding of connections in the third chapter. The third chapter is concerned with the concrete Jewish minority, which has lived in Horažďovice, and the traces it left in the town. The fifth chapter is dedicated to questionnaire, which judges the amount of pieces of information, which the citizen of the town Horažďovice have about the Jewish minority in Horažďovice. In the questionnaire have participated respondents of various age groups as well as various degrees of education, who permanently live in Horažďovice or its closest surroundings.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Veronika Stepanikova - Bakalarska prace.pdfPlný text práce2,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stepanikova.jpegPrůběh obhajoby práce485,15 kBJPEGZobrazit/otevřít
stepanikova V.jpegPosudek vedoucího práce917,27 kBJPEGZobrazit/otevřít
stepanikova O.pdfPosudek oponenta práce2,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46781

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.