Název: Dopady globalizace na vybranou rozvojovou zemi
Další názvy: The impacts of globalization on a selected developing country
Autoři: Jindrová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Kunešová Hana, Ing. Ph.D.
Oponent: Preis Jiří, RNDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47450
Klíčová slova: brazílie;cestovní ruch;globalizace;chudoba;latinská amerika;mezinárodní obchod;migrace;rozvojové země
Klíčová slova v dalším jazyce: brazil;developing countries;globalization;international trade;latin america;migration;poverty;tourism
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je charakterizovat a zhodnotit vybrané pozitivní i negativní dopady globalizace na vybranou rozvojovou zemi - Brazílii. V první části práce jsou objasněna teoretická východiska, která se vztahují k problematice globalizace a rozvojových zemí. Získané teoretické poznatky jsou poté uplatněny v druhé polovině práce, kde jsou přímo aplikovány na oblast Latinské Ameriky a následně na samotnou Brazílii. Celkovým výsledkem bakalářské práce je zjištění, že globalizace má na Brazílii bezesporu vliv, především pozitivní. Globalizace otevírá nové trhy a vstup Brazílie na tyto trhy je klíčový pro ekonomický růst země. Pro dosažení cíle práce bylo využito velkého množství zahraničních i domácích zdrojů, včetně odborných článků a dat mezinárodních organizací.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor thesis is to characterize and evaluate selected positive and negative impacts of globalization on a selected developing country - Brazil. The first part of the thesis clarifies theoretical background related to the issue of globalization and developing countries. The acquired theoretical knowledge is then applied in the second half of the work, where they are directly applied to the area of Latin America and subsequently to Brazil itself. The overall result of the bachelor's thesis is the finding that globalization undoubtedly has an impact on Brazil, especially a positive one. Globalization is opening up new markets and Brazil's entry into these markets is key to the country's economic growth. To achieve the goal of the work was used a large number of foreign and domestic sources, including professional articles and data from international organizations.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Jindrova_2021.pdfPlný text práce1,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jindrova_Tereza_v.pdfPosudek vedoucího práce138,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
jindrova_tereza_o.pdfPosudek oponenta práce235,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jindrovaob.pdfPrůběh obhajoby práce36,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47450

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.