Název: | Význam regionálních potravin pro potravinovou soběstačnost\nl{} Česka na příkladu Plzeňského kraje |
Další názvy: | The importance of regional food for the food self-sufficiency of Czechia on the example of the Pilsen region |
Autoři: | Chodora, Jan |
Vedoucí práce/školitel: | Vogt David, RNDr. Ph.D. |
Oponent: | Novotná Marie, Doc. RNDr. CSc. |
Datum vydání: | 2022 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/48325 |
Klíčová slova: | potravinová soběstačnost;regionální potravina;koronavirová krize |
Klíčová slova v dalším jazyce: | food self-sufficiency;regional food;coronavirus crisis |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá významem regionálních potravin v rámci potravinové soběstačnosti Česka na příkladu Plzeňského kraje z pohledu zákazníků prodejen a e-shopů s potravinami. První část je věnována teoretickému základu, který shrnuje zemědělské podmínky Česka a Plzeňského kraje, potravinářský průmysl, potravinovou soběstačnost a ocenění kvality v českém prostředí. Kapitoly, věnující se zobrazení a vyhodnocení výsledků z dotazníkových šetření, se zajímají o faktory výběru prodejny s potravinami, o faktory výběru samotných potravin a o změnu chování při těchto úkonech vyvolanou pandemií COVID-19. Případová studie je zaměřena na piva oceněná v Plzeňském kraji v soutěži Regionální potravina. |
Abstrakt v dalším jazyce: | This bachelor's thesis deals with the importance of regional foods in the food self-sufficiency of the Czech Republic on the example of the Pilsen region from the perspective of customers of food stores and e-shops. The first part is devoted to the theoretical basis, which summarizes the agricultural conditions of the Czechia and Pilsen region, the food industry, food self-sufficiency and quality assessment in the Czech environment. The chapters devoted to the display and evaluation of the results of the questionnaire surveys are interested in the factors of food store selection, the factors of food selection and the change in behavior during these activities caused by the COVID-19 pandemic. The case study is focused on beers awarded in the Pilsen Region in the Regional Food competition. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
ChodoraJ_VyznamRegionalnich_DV_2022.pdf | Plný text práce | 2,44 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP Chodora VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 198,02 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP Chodora OP.pdf | Posudek oponenta práce | 402,91 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 31,34 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/48325
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.