Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorTlučhoř Jan, Ing. Ph.D.-
dc.contributor.authorVoves, Jan-
dc.contributor.refereeŠtumpf Petr, Doc. Ing. Ph.D.-
dc.date.accepted2023-6-1-
dc.date.accessioned2023-06-09T11:31:57Z-
dc.date.available2022-10-24-
dc.date.available2023-06-09T11:31:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.date.submitted2023-4-24-
dc.identifier92646-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/52342-
dc.description.abstractHlavním cílem diplomové bylo aplikovat principy behaviorální ekonomie do prostředí reálného stravovacího zařízení. V teoretické části je rozebráno spotřebitelské chování a přístup behaviorální ekonomie se zaměřením na problematiku architektury výběru a pošťouchnutí. Analytická část slouží k nahlédnutí na prostředí podniku a jeho ekonomickou situaci. Výzkumná část představuje jeden plánovaný a tři uskutečněné výzkumy v prostředí pohostinského zařízení. Plánovaný výzkumu v rámci konceptu architektury výběru nabízí identifikaci omezení, která stojí v cestě úspěšné realizace. Realizované výzkumy jsou zaměřeny na snahu detekovat možný nástroj pro koncept pošťouchnutí, výzkum ovlivnění nákupního rozhodování ve skupině a v rámci fronty. Tato práce prezentuje fakta, která dokazují existenci skupinového ovlivňování ve prospěch přizpůsobování. Autor přichází s důkazy, že se zákazníci podniku ovlivňují i v rámci utvořené fronty.cs
dc.format90-
dc.language.isocs-
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni-
dc.rightsPlný text práce není přístupný. Text bude přístupný od 1.6. 2026.cs
dc.subjectspotřebitelské rozhodovánícs
dc.subjectbehaviorální ekonomiecs
dc.subjectpohostinstvícs
dc.subjectterénní výzkumcs
dc.subjectarchitektura výběrucs
dc.subjectrozhodování ve skupiněcs
dc.subjectrozhodování ve frontěcs
dc.titleAplikace vybraných principů behaviorální ekonomiky ve stravovacím zařízenícs
dc.title.alternativeApplication of selected principles of behavioral economics in a catering facilityen
dc.typediplomová práce-
dc.thesis.degree-nameIng.-
dc.thesis.degree-levelNavazující-
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická-
dc.thesis.degree-programEkonomika a management-
dc.description.resultObhájeno-
dc.rights.accessembargoAccessen
dc.description.abstract-translatedThe main aim of the master's thesis was to apply the principles of behavioural economics to the environment of a real catering facility. The theoretical part discusses consumer behaviour and the behavioural economics approach, focusing on the issues of choice architecture and nudge. The analytical part is used to provide insights into the environment of the establishment and its economic situation. The research part presents one planned and three conducted researches in a hospitality setting. The planned research within the concept of choice architecture offers the identification of constraints that stand in the way of successful implementation. The implemented researches are focused on trying to detect a possible tool for the nudge concept, research on influencing group and queuing purchasing decisions. This paper presents facts that prove the existence of group influence in favor of customization. The author comes up with evidence that the customers influence each other even within a formed queue.en
dc.subject.translatedconsumer decision makingen
dc.subject.translatedbehavioral economicsen
dc.subject.translatedcatering facilityen
dc.subject.translatedfield researchen
dc.subject.translatedchoice architectureen
dc.subject.translatednudgeen
dc.subject.translatedgroup decision makingen
dc.subject.translatedqueuing decision makingen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Voves_J.pdfPlný text práce4,69 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii
voves-j-v.pdfPosudek vedoucího práce117,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Voves_Jan_o.pdfPosudek oponenta práce122,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rozhodnuti o nezv..pdfOdůvodnění nezveřejnění VŠKP84,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52342

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.