Název: Zásada legislativního procesu v nestandartních situacích
Další názvy: The principle of the legislative process in non-standard situations
Autoři: Kroftová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Pezl Tomáš, JUDr. Ph.D.
Oponent: Vnenk Vladislav, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52369
Klíčová slova: nestandardní situace;nouzový stav;stav legislativní nouze;legislativní proces;pandemie covid-19;omezení základních práv a svobod.
Klíčová slova v dalším jazyce: non-standard situation;state of emergency;state of legislative emergency;legislative process;covid-19 pandemic;restriction of basic rights and freedoms.
Abstrakt: Diplomová práce zkoumá zásadu legislativního procesu během nestandardních situací. Práce se soustřeďuje jak na definici mimořádných stavů a nestandardních situací, tak na vymezení legislativního procesu, a na základě těchto výstupů posuzuje změny v legislativním procesu v návaznosti na tyto situace. Práce je vedena v teoretické rovině vymezující definiční znaky zkoumaných fenoménů a zhodnocení jejich uvádění do praxe. Práce se rovněž zaobírá zásahy moci soudní do již platných právních předpisů přijatých právě pod vlivem nestandardní situace - pandemie Covid-19.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis examines the principle of the legislative process during non-standard situations. The thesis focuses on the definition of extraordinary states and non-standard situations, as well as on the definition of the legislative process and, based on these outputs, assesses changes in the legislative process following these situations. The thesis is conducted on a theoretical level delimiting the defining features of the investigated phenomena and evaluating their implementation. The thesis also deals with the intervention of the judicial power in already valid legal regulations adopted precisely under the influence of a non-standard situation - the Covid-19 pandemic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KUP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Jana_Kroftova.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kroftova PE.pdfPosudek vedoucího práce293,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kroftova VN.pdfPosudek oponenta práce167,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kroftova prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce321,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52369

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.