Název: NA RAMENOU OBRŮ
Další názvy: On the shoulders of giants
Autoři: Kopecká, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Vach Gabriel, Doc. MgA.
Oponent: Chludil Prokop, MgA.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53938
Klíčová slova: gastronomie;řemeslo;keramika;design;lokální suroviny;jílová ložiska;jihočeský kraj;restaurace;spolupráce
Klíčová slova v dalším jazyce: gastronomy;craft;ceramics;design;local;raw materials;clay;wild clay;south bohemia region;restaurant food;cooperation.
Abstrakt: Práce, která propojuje gastronomii s uměním a řemeslem. Vznikl tak jídelní servis pro restauraci Mace v Táboře, jejiž šéfkuchař je Martin Svatek. Vznikla spolupráce, která si zakládá na lokálních surovinách. Jíly které byly použity pro výrobu servisu pocházejí ze surových zdrojů. Host restaurace má tak možnost být v kontaktu s s materiálem při konzumaci pokrmů. Jílová ložiska jsou natolik kvalitní, že vydrží nápor v běžném provozu restaurace.
Abstrakt v dalším jazyce: A work that combines gastronomy with art and craft. This is how the food service for the restaurant Mace in Tábor was created, whose chef is Martin Svatek. A collaboration that relies on local ingredients was created. The ingredients used for the service come from raw sources. The guest of the restaurant has the opportunity to be in contact with the material while eating the dishes. The clay deposits are of such high quality that they can withstand the strain of normal restaurant operation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kopecka_Katerina_diplomova_prace_2023_0.pdfPlný text práce6,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KopeckaK.pdfPosudek vedoucího práce825,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KopeckaK_0.pdfPosudek oponenta práce336,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
KopeckaK_1.pdfPrůběh obhajoby práce93,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53938

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.