Název: Porovnání vyhlazovacích přístupů zachovávajících objem
Další názvy: Comparison of Volume Preserving Smoothing Methods
Autoři: Zákoucký, Jiří
Vedoucí práce/školitel: Kohout, Josef
Oponent: Lukeš, Vladimír
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13489
Klíčová slova: vyhlazování;zachování objemu;VTK
Klíčová slova v dalším jazyce: Smoothing;mesh denoising;volume preserving;VTK
Abstrakt: Tato práce pojednává o vyhlazovacích přístupech na 3D povrchových sítích v kontextu biomedicínských aplikací. Zabývá se různými příčinami potřeby vyhlazování 3D povrchových modelů z biomedicínských zařízení. Dále popisuje některé základní obecné vyhlazovací metody a vyzvedává ty, které zachovávají objem a charakteristické rysy objektu (volume a feature preserving). Na základě implementace vybraných metod je provedeno srovnání podle různých hledisek a formulovány závěry.
Abstrakt v dalším jazyce: This work deals with approach to smooth 3D surface nets in the context of biomedical application. It looks into various reasons for the need of smoothing 3D surface models from biomedical devices. Afterwords it describes some basic smoothing methods and points out volume and feature preserving ones. The comparison is performed on the basis of the implementation of chosen methods according to various points of view. Finally the conclusion is formulated
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP-vyhlazovani.pdfPlný text práce4,16 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0091K-hodnoceni.pdfPosudek vedoucího práce754,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0091K-posudek.pdfPosudek oponenta práce338,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0091K-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce199,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13489

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.