Title: Porovnání vyhlazovacích přístupů zachovávajících objem
Other Titles: Comparison of Volume Preserving Smoothing Methods
Authors: Zákoucký, Jiří
Advisor: Kohout, Josef
Referee: Lukeš, Vladimír
Issue Date: 2014
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13489
Keywords: vyhlazování;zachování objemu;VTK
Keywords in different language: Smoothing;mesh denoising;volume preserving;VTK
Abstract: Tato práce pojednává o vyhlazovacích přístupech na 3D povrchových sítích v kontextu biomedicínských aplikací. Zabývá se různými příčinami potřeby vyhlazování 3D povrchových modelů z biomedicínských zařízení. Dále popisuje některé základní obecné vyhlazovací metody a vyzvedává ty, které zachovávají objem a charakteristické rysy objektu (volume a feature preserving). Na základě implementace vybraných metod je provedeno srovnání podle různých hledisek a formulovány závěry.
Abstract in different language: This work deals with approach to smooth 3D surface nets in the context of biomedical application. It looks into various reasons for the need of smoothing 3D surface models from biomedical devices. Afterwords it describes some basic smoothing methods and points out volume and feature preserving ones. The comparison is performed on the basis of the implementation of chosen methods according to various points of view. Finally the conclusion is formulated
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP-vyhlazovani.pdfPlný text práce4,16 MBAdobe PDFView/Open
A10B0091K-hodnoceni.pdfPosudek vedoucího práce754,18 kBAdobe PDFView/Open
A10B0091K-posudek.pdfPosudek oponenta práce338,15 kBAdobe PDFView/Open
A10B0091K-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce199,1 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/13489

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.