Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Sosna Daniel, Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Dvořáková, Alžběta | |
dc.contributor.referee | Brunclíková Lenka, Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2016-9-2 | |
dc.date.accessioned | 2017-02-21T09:52:19Z | - |
dc.date.available | 2016-6-1 | |
dc.date.available | 2017-02-21T09:52:19Z | - |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-6-30 | |
dc.identifier | 70400 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/24637 | |
dc.description.abstract | Tato práce pojednává o tom, kolik jídla lidé v domácnosti vyhazují a proč se tak děje. Cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem lidé zacházejí s potravinami od jejich zakoupení až po konzumaci nebo v opačném případě vyhození. Zajímala mne i důvody a interpretace zmíněného jednání, tedy jakási racionalita respondentů. Zjišťován byl také způsob, jakým lidé rozhodnou, že potravinu již vyhodí. | cs |
dc.format | 16 s., 12077 znaků | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=70400 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | jídlo | cs |
dc.subject | odpadky | cs |
dc.subject | vyhazování | cs |
dc.subject | zkažená potravina | cs |
dc.subject | lhůta trvanlivosti | cs |
dc.title | Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré? | cs |
dc.title.alternative | Treating food and its evaluation - rotten or good? | en |
dc.type | diplomová práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | cs |
dc.thesis.degree-level | Navazující | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická | cs |
dc.thesis.degree-program | Antropologie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with throwing away food within households. The aim of this work is to find out the way how people treat food, from the point of buying it until consuming it, or on the other hand throwing it away into garbage bin. I seek the reasons why food ends rotten in garbage and how do actors interpret and rationalize this particular behaviour. I also wanted to find out what are the ways people qualify the state of the food, whether the best before is important to them or they rather rely on their own senses. I focused on young people who recently moved out from their parents´ house, since their experiences with food are new and they probably perceive the process of buying, cooking and also throwing away food more intensively. To find out answers for my questions I carried out semi-structured interviews and then made a qualitative analysis and subsequent interpretation. | en |
dc.subject.translated | food | en |
dc.subject.translated | garbage | en |
dc.subject.translated | rotten food | en |
dc.subject.translated | best before | en |
dc.subject.translated | throwing away | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Diplomové práce / Theses (KSA) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Dvorakova A._posudek vedouciho_zari 2016.pdf | Posudek vedoucího práce | 1,07 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Dvorakova A._posudek oponenta_zari 2016.pdf | Posudek oponenta práce | 1,42 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Alzbeta Dvorakova DP_cerven 2016.pdf | Plný text práce | 667,67 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Dvorakova A._prubeh obhajoby_zari 2016.pdf | Průběh obhajoby práce | 328,31 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/24637
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.