Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorHejdová Jana, Ing.
dc.contributor.authorNová, Markéta
dc.contributor.refereeLuhanová Lenka, MUDr.
dc.date.accepted2019-6-21
dc.date.accessioned2020-08-24T11:40:34Z-
dc.date.available2018-1-31
dc.date.available2020-08-24T11:40:34Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-3-28
dc.identifier76710
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/38892
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá výživovou hodnotou stravy ve školních jídelnách. Cílem je zjistit energetickou hodnotu a obsah nutrientů v obědě žáků Základní školy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá energetickou a biologickou hodnotou stravy. Obsahuje charakteristiku jednotlivých nutrientů a jejich obsah v potravinách. Dále se zabývá růstem a výživou dětí ve školním věku a v poslední kapitole školním stravováním. V praktické části jsou zjištěné hodnoty porovnány dle výživových doporučení a jsou z nich vytvořeny průměrné hodnoty pro možnost srovnání s výsledky podobných studií.cs
dc.format66 s. (83 079 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectškolní stravovánícs
dc.subjectzákladní školacs
dc.subjectvýživacs
dc.titlePosouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠcs
dc.title.alternativeAssessment of Energy Value and Biological Value of the Primary School Pupils' Dieten
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programVeřejné zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with nutritional value of diet in school canteens. The aim is to determine the energy value and content of nutrients at lunch of primary school pupils. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with energy and biological value of diet. It contains characteristics of individual nutrients and their content in food. It also deals with the growth and nutrition of school-aged children and in the last chapter with school meals. In the practical part, the values are compared according to nutritional recommendations and average values are created for comparison with the results of similar studies.en
dc.subject.translatedschool mealsen
dc.subject.translatedprimary schoolen
dc.subject.translatednutritionen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
POSOUZENI ENERGETICKE A BIOLOGICKE HODNOTY STRAVY ZAKU ZS - Nova Marketa.pdfPlný text práce1,57 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova_VP.pdfPosudek vedoucího práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova_OP.pdfPosudek oponenta práce1,29 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Nova.pdfPrůběh obhajoby práce355,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38892

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.