Název: Komparace komunikace vybraných značek na sociální síti
Další názvy: Comparison of brands communication on social media
Autoři: Teřlová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Eger Ludvík, Doc. PaedDr. CSc.
Oponent: Mičík Michal, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52337
Klíčová slova: marketing;marketingová komunikace;sociální sítě;malé čtyřhvězdičkové hotely;obsahová analýza;zoomsphere
Klíčová slova v dalším jazyce: marketing;marketing communication;social media;small four-star hotels;content analysis;zoomsphere
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na komparaci marketingové komunikace vybraných značek na sociálních sítích. Pro tyto účely byla vybrána ta ubytovací zařízení, která splňují stanovená kritéria. Jedná se tak o malé čtyřhvězdičkové hotely, které se nacházejí na území České republiky, disponují profily na obou nejhojněji využívaných sociálních sítích Facebook a Instagram a jejich zveřejněná data jsou volně přístupná pro výzkumný nástroj ZoomSphere. V rámci realizace daného výzkumu je využita obsahová analýza, pomocí které je provedeno zhodnocení aktuální situace jednotlivých hotelů a na základě těchto informací jsou poté nalezeny odpovědi na stanovené výzkumné otázky. Na závěr je provedeno srovnání marketingových komunikací jednotlivých sledovaných subjektů, identifikování jejich silných a slabých stránek a pro zefektivnění komunikace jsou navržena doporučení.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis investigates and compares the marketing communication strategies that businesses use on social media. The study has selected specific housing facilities based on the following criteria: a small four-star hotel situated in the Czech Republic that actively uses Facebook and Instagram - social media networks widely used for marketing purposes. For analysis, the selected facilities must also have publicly available data accessible through ZoomSphere, a tool that facilitates effective analysis of marketing communication. To achieve the research objective, this thesis uses content analysis to identify the marketing patterns used in hotel marketing communication. The findings from this analysis are subsequently used to address the research questions outlined in the chapter introducing the research design. Furthermore, this thesis compares the selected businesses' marketing communication strategies, highlighting their strengths and weaknesses, and proposes suggestions for improvement that could lead to more effective communication efforts.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Terlova_K21N0175P.pdfPlný text práce13,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Terlova_Katerina_v.pdfPosudek vedoucího práce122,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Terlova_o.pdfPosudek oponenta práce122,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52337

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.