Název: Využití influencer marketingu ve vybrané kampani
Další názvy: Use of influencer marketing in selected campaign
Autoři: Lohrová, Ivana
Vedoucí práce/školitel: Kresa Zdeněk, Ing.
Oponent: Ulčová Štěpánka, Ing.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52377
Klíčová slova: marketing;influencer;influencer marketing;sociální sítě;instagram;hashtag
Klíčová slova v dalším jazyce: marketing;influencer;influencer marketing;social media;instagram;hashtag
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na vznik a průběh marketingové kampaně z pohledu influencera. V teoretické části jsou popsány a vysvětleny pojmy jako marketing, sociální sítě, a influencer marketing. V praktické části jsou představeni influenceři, se kterými byly provedené rozhovory a také je zde popsána vybraná marketingová kampaň. Kvalitativní výzkum je založen na polostrukturovaných rozhovorech s influencery. Cílem rozhovorů je zodpovědět čtyři výzkumné otázky, které zkoumají průběh kampaně, její rizika a obecné vnímání spolupráce z postoje influencera. Jedna z otázek se také přímo zaměřuje na strategie, které influenceři využívají pro zvýšení svého dosahu. Z výsledku rozhovorů jsou navržena doporučení jak pro společnosti, které spolupracují s influencery, tak i pro influencery samotné.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor's thesis is focused on the creation and process of a marketing campaign from the perspective of an influencer. The theoretical part describes and explains concepts such as marketing, social networks, and influencer marketing. The practical part introduces the influencers with whom interviews were conducted, and a selected marketing campaign is also described. The qualitative research is based on semi-structured interviews with influencers. The aim of the interviews is to answer four research questions that explore the course of the campaign, its risks, and the general perception of collaboration from the influencer's point of view. One of the questions also directly focuses on the strategies that influencers use to increase their engagement. Recommendations for both companies collaborating with influencers and influencers themselves are proposed based on the interview results.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Ivana Lohrova - Vyuziti influencer marketingu ve vybrane kampani.pdfPlný text práce804,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lohrova_Ivana_v.pdfPosudek vedoucího práce105,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lohrova_Ivana_o.pdfPosudek oponenta práce122,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52377

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.