Název: Spravedlivé odměňování v pracovněprávních vztazích
Další názvy: The fair remuneration in labor relations
Autoři: Malý, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Morávek Jakub, Doc. JUDr. Ph.D.
Oponent: Janák Martin, JUDr.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56535
Klíčová slova: spravedlivé odměňování;rovné zacházení;zákaz diskriminace;ochrana proti diskriminaci
Klíčová slova v dalším jazyce: fair remunaration;equal treatment;prohibition of discrimination;protection against discrimination
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá spravedlivým odměňováním v pracovněprávních vztazích. Zaměřuje se na objasnění pojmu "spravedlivé odměňování" jako takového, s přihlédnutím k různým odměnám za výkon práce a jejich problematice. V práci jsou rovněž rozvinuty zásady, které se týkají spravedlivého odměňování, neboť tvoří určité limity a předběžnou ochranu při jejím uplatňování. Na to navazují konkrétní právní prostředky ochrany, jež mohou být využity v případě nespravedlivého odměňování, včetně posouzení jejich výhod a nevýhod. V samotném závěru práce je kriticky zhodnocen významný rozsudek Nejvyššího soudu ČR, dotýkající se problému nespravedlivé odměny. V něm je poukázáno na nelogičnost a mezery právní úpravy, přičemž jsou nabídnuty úvahy možného řešení.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with fair remuneration in labor relations. It focuses on the clarification of the concept of "fair remuneration" as such, taking into account the different types of remuneration for the performance of work and their issues. The thesis also develops the principles relating to fair remuneration, as they constitute certain limits and preliminary protection in its application. This is followed by specific legal remedies that may be used in the event of unfair remuneration, including an assessment of their advantages and disadvantages. At the very end of the thesis, an important judgment of the Supreme Court of the Czech Republic touching upon the issue of unfair remuneration is critically evaluated. It points out the illogicality and loopholes of the legislation, while offering considerations for a possible solution.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Tomas Maly.pdfPlný text práce1,83 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maly-1.pdfPosudek vedoucího práce336,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maly-2.pdfPosudek oponenta práce309,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Maly Tomas.pdfPrůběh obhajoby práce271,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56535

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.