Title: Veřejný zájem
Other Titles: Public interest
Authors: Wittner, Marek
Advisor: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Referee: Kříž Dominik, JUDr. Ph.D.
Issue Date: 2017
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/29021
Keywords: české dějiny;sociologie;právní náhled;společnost;ideologie;veřejná správa;byrokracie;veřejný zájem;filozofie;korupce;patologické jevy;ústavní vývoj.
Keywords in different language: czech history;sociology;law insight;society;ideology;public administration;bureaucracy;public interest;philosophy;corruption;pathology;constitutional development.
Abstract: Práce pojednává o problematice veřejného zájmu a snaží se jej definovat z hlediska sociologického, historického a právního. Jejím cílem je pokusit se vypořádat se s nejasností jeho vymezení za pomoci nového pohledu. Přitom se snaží poukázat na využití veřejného zájmu v historii naší země jako nástroje k prosazení zájmů určitých elit, i jako prostředku k dosažení skutečného obecného pokroku. Zabývá se přitom i jeho nositeli a ospravedlňujícími myšlenkami, jejichž výklad ponechává většinou dosti široký prostor k diskuzím i k opozičním názorům, a to někdy s posunem do obtížně akceptovatelné roviny.
Abstract in different language: My work deals with the issues of public interest and tries to define it in terms of sociological, historical and legal spheres. Its primary aim is to try to deal with the ambiguity of its vague definition with a different new view. It tries to point out the use of public interest in the history of our country as a primary tool which promoted the interests of certain elites, as well as means to achieve real progress, general good. It deals with the description of its bearers who justified ideas and their own interperation.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace - Verejny zajem - Marek Wittner - 2017.pdfPlný text práce1,13 MBAdobe PDFView/Open
Wittner - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce563,89 kBAdobe PDFView/Open
Wittner - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce709,4 kBAdobe PDFView/Open
Wittner - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce322,65 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/29021

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.