Název: Reklama na sociálních sítích jako nástroj propagace restaurace
Další názvy: Advertising on Social Media as a Tool for Restaurant Promotion
Autoři: Hřebcová, Klára
Vedoucí práce/školitel: Turchyn Liuba, magistr kand.ekon.věd, dipl.spec.
Oponent: Štumpf Petr, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/55968
Klíčová slova: marketing;sociální sítě;facebook;instagram;engagement rate by post;reel;propagace restaurace;reklama na sociálních sítích;branding
Klíčová slova v dalším jazyce: marketing;social media;facebook;instagram;engagement rate by post;reel;restaurant promotion;advertising on social media;branding
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním marketingové strategie restaurací na sociálních sítích pomocí ukazatele Engagement Rate by Post a identifikací preferovaných typů příspěvků uživateli. Výzkum zahrnuje restaurace Lokál Pod Divadlem, Potrefená Husa Plzeň, Pizzeria Da Pietro, Martinská Osteria a Da Pietro Grill. Z analýzy sociálních sítí vyplynulo, že nejúspěšnějším typem příspěvku je Reel, který nabízí zábavu nebo informace formou videa s kvalitním střihem. Sociální sítě jsou důležitým nástrojem pro propagaci restaurací, umožňují vytvoření vztahu se zákazníky a efektivní komunikaci. Růst na sociálních sítích je možný i bez placené reklamy, avšak vyžaduje konzistentní obsah a využití Call to Action ke zvýšení interakce uživatelů. Teoretická část práce se věnuje základům marketingu, marketingovému a komunikačnímu mixu a propagaci restaurací společně s jejich reklamou. Praktická část zahrnuje vlastní marketingový výzkum, který analyzuje příspěvky restaurací v období leden, březen, květen, červenec, září, listopad 2023. Na základě této analýzy jsou prezentována obecná i konkrétní doporučení pro restaurace.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis deals with comparing the marketing strategies of restaurants on social media using the Engagement Rate by Post indicator and identifying preferred types of posts by users. The research includes restaurants such as Lokál Pod Divadlem, Potrefená Husa Plzeň, Pizzeria Da Pietro, Martinská Osteria, and Da Pietro Grill. The analysis of social media revealed that the most successful type of post is the Reel, which provides entertainment or information in video format with quality editing. Social media serves as a crucial tool for restaurant promotion, enabling the establishment of customer relationships and effective communication. Growth on social media is possible even without paid advertising, but it requires consistent content and the use of Call to Action to increase user interaction. The theoretical part of the thesis covers the basics of marketing, marketing and communication mix, and restaurant promotion along with advertising. The practical part includes original marketing research analyzing restaurant posts from January, March, May, July, September, November 2023. Based on this analysis, both general and specific recommendations for restaurants are presented.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Klara Hrebcova.pdfPlný text práce12,4 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hrebcova_Klara_v.pdfPosudek vedoucího práce124,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hrebcova_Klara_o.pdfPosudek oponenta práce121,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55968

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.