Název: Kulturní adaptace styčného důstojníka pro migraci a doklady během jeho působení v zahraničí
Další názvy: Cultural adaptation of Immigration and document liaison officer during his deployment abroad
Autoři: Jolicoeur, Martina
Vedoucí práce/školitel: Kupka Petr, Mgr. Ph.D.
Oponent: Hirt Tomáš, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/50663
Klíčová slova: interkulturní komunikace;adaptace;kulturní šok;reintegrační šok;reverzní šok;styčný důstojník pro migraci a doklady;policie;policie české republiky;policista.
Klíčová slova v dalším jazyce: intercultural communication;adaptation;culture shock;reintegration shock;reverse shock;liaison officer for migration and documents;police of the czech republic;police;police officer.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou akulturace styčných důstojníků pro migraci a doklady sloužících v zahraničí, a to s cílem zjistit, jak styční důstojníci pro migraci a doklady zvládají proces akulturace v zemi jejich vyslání. Teoretická část se zaměřuje na koncepty interkulturní komunikace, kulturního šoku a akulturačních procesů spojených pobytem v zahraničí a následného návratu zpět do domovské země. Praktická část je založená na kvalitativním výzkumu, který je proveden formou polostrukturovaného rozhovoru a vyhodnocen pomocí tematické analýzy. Výsledky zobrazily schopnost adaptace policistů v novém kulturním prostředí a také pozitivní dopad na jejich soukromý a profesní život po návratu do domovské země.
Abstrakt v dalším jazyce: The primary objective of this research is about the problematic of acculturation of liaison officers who have been deployed in foreign countries. Whether they are able to adapt to the different living conditions and culture, especially in the short term period. Also how they are experiencing the culture shock and subsequent reintegration shock after returning to their home country. The theoretical part is about the description of the concept of intercultural communication, culture shock and accultural processes associated with deployment abroad. The practical part is based on a qualitative research, which is conducted through semi-structured interviews with police officers deployed as a liaison officers abroad. The results were evaluated by using a thematic analysis which proved that police officers are able to adapt in a new cultural environment and also they are evaluating their deployment positively in both their private and professional lives.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Martina_Jolicoeur.pdfPlný text práce556,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jolicoeur_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce1,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jolicoeur_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce972,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jolicoeur Martina_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce315,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50663

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.